• Akvarisztika Kezdőknek

Több mint egy bolt: A barátságos Vadvilág!

Nem tudom ki, hogy van vele, de mindig keresem a különleges akvarisztikai boltokat. Mivel ez egy szeretett hobbi, így a vásárlás sem lehet bosszantó, irritáló, hanem élményszerűnek kell lennie. Ezért olyan boltokról írok nektek, amelyek valamilyen módon pozitív hatással voltak rám, amelyek segítettek fejlődni, mélyíteni az akvarisztikai hobbi iránti szenvedélyemet.

Az élményeket pedig nem negatív tapasztalatokra szeretnénk cserélni. Sajnos rengeteg negatív tapasztalatom van.

Zanzásítok egy kicsit, a rossz akvarisztikai boltos tapasztalataimból

Bemész a boltba, nem köszön vissza az eladó, ez legyen a legkisebb gond. Rajtad kívül nincs senki a boltban, de meg sem kérdezi miért jöttél. Alapvető akvarisztikai felszerelés nincs, amire azt mondom, OK nem lehet mindent raktáron tartani, de ha megkérem, hogy rendeljen akkor ne az legyen a válasz, hogy nem lehet. Körbenézel a boltban, minden poros, koszos. Volt olyan bolt, ahol a növénytároló annyira gusztustalan volt, hogy abba még a műnövényt sem tettem volna bele. A halas akváriumokban lebegtek a döglött halak. Amikor pedig vettem egy halat a zacskóban nem egy tiszta vizet láttál, hanem egy szennyvizet.

 

Sajnos van ennél rosszabb is! Sok helyen olyan emberek ülnek mint eladók, akiknek egy cseppnyi fogalma nincs az akvarisztikáról. Égbekiáltó hülyeségek hangzanak el, és a teljes félretájékoztatás. Talán ez a legkártékonyabb mert a leendő akvarista, aki bízik az eladó szaktudásában, abban a hitben él, hogy jól csinálja az akvarizálást. Mindig ajánlom a kezdőknek, hogy ellenőrizzék le amit a kereskedő állít!

 

 

Előzmény

 

 

Körülbelül egy évvel ezelőtt a kollégámat is rabul ejtette az akvarisztika. Ültünk az irodában, végeztük a kötelező feladatokat, egyszer csak elhangzott a bűvös mondat a kollégámtól:

Szeretnék egy akváriumot! Elmegyünk egy akvarisztikai boltba?

Nem tudom ti, hogy vagytok ezzel, de amikor az akvarisztikán belül, hozok egy döntést, legyen az egy akváriumi világítás, szűrő, kő, egy diffuzor, hal, stb. nekem azonnal kell. Ez a mondat számomra felkérés volt egy keringőre.

De hova menjünk, körülnézni és ha úgy alakul vásárolni…

Felhívtam a környékbeli boltokat (dolgozott a lustaság, hogy akvárium technikai felszerelésért csak nem utazom több 10km-t), de amit kigondoltunk, nem volt kapható sehol. Rátaláltam a Vadvilág Akvarisztikára. Ekkor még a 16-ik kerületben voltak.

 

 

Első találkozásom a Vadvilág akvarisztikai bolttal

 

 

Leparkoltunk az udvarban, és az futott végig az agyamon, hogy ez a bolt nagyon pici…. Itt lehet nem kapunk meg mindent ami kell.

Régi Vadvilág bolt

Egy U alakú üzlet volt, hát persze, hogy elsőre rosszul választottuk meg a bejáratot, és a kijáraton mentünk be. :-)
Az a látvány ami elém tárult lenyűgöző volt. A bolt tényleg nem volt nagy, viszont higgyétek el nem volt 1 cm2 sem ami nem lett volna kihasználva. Rogyásig volt áruval. Attól függetlenül, hogy ennyi árú volt bent, minden rendezett volt, ízlésesen elrendezve. Péter és Gábor volt bent a boltban, és rajtunk kívül még 5 vásárló.

 

Régi Vadvilág Akvarisztika

 

Régi Vadvilág Akvarisztika

 

 

Gábor az első pillanatban oda szólt:

Ne haragudjatok, egy kicsi türelmet kérnék, vannak előttetek vásárlók,
és hamarosan ti is sorra kerültök, addig nézzetek körül!

Nagyon jól esett, hogy Gábor azonnal éreztette velünk, hogy mi is fontosak vagyunk. 
Elkezdtünk körbe nézni, közben hallgattuk Gábort, hogy milyen tanácsokat ad a vásárlóknak. A vásárló beszélt, Gábor kérdezett. Addig kérdezett, ameddig a vásárlónak nem tudta a legjobb infót adni. Nem hagyta, hogy a vásárló hülyeséget csináljon a saját akváriumába, kedves és baráti hangon, részletesen elmagyarázott mindent.

 

 

 

Tudtuk, hogy ilyen tempóban sokat kell várni, de ha ilyen kiszolgálást kapunk akkor bármennyit hajlandó vagyok.
Elkezdtük felfedezni a boltot. Hiába volt kicsi a bolt, tele volt kincsekkel és szépséggel. Minden egyes kis méteren láthattad, hogy szeretettel, és törődéssel készítették el a boltot. Többször írtam már nektek, hogy olyan akvarisztikai boltokban szeretek a legjobban vásárolni, ahol épített akvárium is megtalálható. Nekem ez egy fokmérő! Ha egy bolt, képes arra, hogy egy növényes akváriumot fenntartson, szép az az akvárium, akkor biztos lehetsz benne, hogy olyan információkat is kapsz az akvarisztikáról, ami nem baromság.

Ebbe a pici boltba is sikerült nekik épített akváriumokat bezsúfolni. Sajnos nincs róla képem, de szívesen megmutattam volna nektek, mert nagyon ízlésesen berendezett akváriumokat láthatnál. A növények kicsattantak az egészségtől, a benne lévő halak, harmonizáltak a csodálatos tájjal amit megalkottak benne. A kiszolgáló pulton is volt egy nano akvárium, nano halakkal. Túlnyomó többségben egy mohás akváriumot láthattál, benne gyűrűs bohóc csukákkal. Az-az akvárium úgymond egyszerű volt a moha uralom miatt, de mégis lenyűgözött, mert nagyon természetesnek hatott, és a hal választással, feltették rá a koronát.

A növénytárolókban, a növények rendezettek voltak, kicsattantak az egészségtől. A bolt hátsó szegletében pedig egy másik nano akvárium volt, amelyben a kötözős növények uralták az akváriumot, alacsony megvilágítással.

Épített akvárium kezdőknek

Az volt a legjobb ezekben az akváriumokban, hogy nem a hardcor akvaristák számára készültek, hanem pont azt a vonalat találták el vele, amit akár egy jobban informált kezdő akvarista is, pár havi akvarisztikai tapasztalattal, el tud készíteni magának egy kis odafigyeléssel és kézügyességgel.

 

Régi Vadvilág Akvarisztika

 

Régi Vadvilág Akvarisztika

 

Nem tudom mennyi idő telt el, mire sorra kerültünk, de nem jutottunk el a bolt minden szegletében, mert annyira sok volt a látnivaló.
Egy 30 literes nano akvárium volt kollégám elképzelése. Gábor jött, és kérdezett. Hihetetlen kisugárzása van Gábornak, és hatalmas tudása. Rengeteget beszélgettünk az akvarisztika terén, és a teljes beszélgetés alatt azt éreztük, mintha egy 1000 éves barátság lenne közöttünk. Végigvezetett a bolton, és válaszaink alapján folyamatosan terelt bennünket, az elképzeléseink tökéletes megvalósításához. Annyi plusz információhoz jutottunk, hogy aznap nem is vásároltunk. Át kellett gondolni a teljes nano koncepciót, de megbeszéltük, hogy másnap ismét jövünk.

Vadvilág Akvarisztika Gábor, Péter

Másnap, tele új elképzelésekkel megérkeztünk a boltba. Gábort nem láttuk, és Péter fogadott bennünket. Nem tudom, honnan tudta, hogy mi volt az amit Gáborral megbeszéltünk, de teljesen képben volt. Péter nem volt szívbajos. Amikor egy terméket mutatott be, nem a dobozát mutogatta, mint azt általában szokás, fogta kibontotta, megmutatott mindent. Elmagyarázta, hogy és miként érdemes pl. egy akváriumi szűrőt felépíteni. Több alternatívát mutatott be, ami minden pénztárcának megfelelő. Nem akart ránksózni terméket, hanem azt, hogy a kollégám akvarisztikai képességeihez mérten, a lehető legjobb első akvárium szettet tegyük össze. 
A bolt iránti szeretetemet Péter hozta el. Egy fantasztikus ember. Olyan családias légkört teremtett a beszélgetésünk során, hogy úgy éreztük mi is a Vadvilág családja vagyunk.

 

 

AZ ÚJ Vadvilág akvarisztikai bolt

 

 

2007-ben alapult a cég. 2022 júniusában a Rákosi útról elköltöztek egy új helyre ugyan úgy a 16-ik kerületbe, de a Georgina utca 1. számba.

Vadvilág Akvarisztika 1164 Budapest, Georgina u. 1.
1164 Budapest, Georgina u. 1.

Az új bolt óriás lépésekkel nagyobb mint a régi volt. Hatalmas területen tekintheted meg az akvarisztikai termékeket. Hűek maradtak az eredeti kis bolthoz, mert pár hónap alatt ezt a boltot is sikerült rogyásig tölteniük termékekkel. A nagy helynek köszönhetően, a választék is jóval nagyobb lett. Ha kezdő vagy haladó akvarista vagy mindent meg fogsz benne találni amire csak szükséged van. Az már csak hab a tortán, ha elmész a Vadvilág Akvarisztikai üzletbe, nem csak a bő választék lesz az amivel szembesülsz, hanem egy családi hangulat, egy mindig jókedvű csapat, akinek bármilyen napja is legyen, lesz hozzád egy kedves szava, és mindig te leszel az első.

 

 

 

Egy kritikám lenne, hogy több épített akváriumot is tehetnének a boltba, bár ezt a hiányt betudom annak, hogy még nem lakták be teljesen a helyet.

 

Vadvilág Akvarisztika eladó tér

 

Vadvilág Akvarisztika eladó tér

 

Vadvilág Akvarisztika eladó tér

 

 

 

 

A Vadvilág akvarisztika egy gyöngyszem a boltok között, amelynek ajánlom a meglátogatását!

 

 

 

Vadvilág Akvarisztika eladó tér

 

Vadvilág Akvarisztika eladó tér

 

Vadvilág Akvarisztika eladó tér

 

 

 

Ú nehogy kihagyjam!

Előző cikkemben már említettem, hogy apuka is vagyok. A gyermekeim is fertőzöttek ezzel a hobbival, bár ők még a négylábúk rajongásának fázisában tartanak. Így, ha akvarisztikai boltba megyek akkor Ők is jönnek velem. Szeretnek a Vadvilágba menni, egyrészt mert egy gyerekbarát hely.

Nem néznek rád ferdén, ha a gyereknek pisilni kell, hanem gyere mutatom hol a WC. Hiába 5-8 évesek a gyermekeim nem csak rám, hanem az Ő kérdéseikre is figyelnek, de ez csak az én szülői szemszögem. A gyermekeim egy új eladó miatt szeretnek igazán a Vadvilágba járni, aki egy fekete hölgy, Luca kutya! Luca kutya, is hasonló mentalitással van megáldva mint gazdája, végtelen türelemmel és barátsággal.

 

Luca kutyus -  Vadvilág Akvarisztika
Luca kutyus

 

Összefoglalva Akár kezdő akvarista vagy, akár haladó szakértő, a Vadvilág Akvarisztikai boltban minden igényedet kielégítik. A termékek széles választéka, a professzionális, de ugyanakkor családias kiszolgálás, valamint az akvarisztikai tanácsok mind hozzájárulnak ahhoz, hogy ez a bolt kiemelkedően színvonalas élményt nyújtson. A bolt dolgozóinak szaktudása, a vásárlók iránti tisztelet és odaadás, valamint az üzlet tiszta és rendezett környezete egyaránt lenyűgöző. A Vadvilág Akvarisztika nem csak egy bolt, hanem egy közösség, ahol mindannyian azonos szenvedéllyel osztjuk meg az akvarisztika szeretetét. Tehát, ha az akvarisztikai hobbidban keresel minőségi termékeket, szakértői tanácsokat, vagy egyszerűen csak egy kis inspirációt, a Vadvilág Akvarisztika a hely, ahol mindezt megtalálhatod. Mindenkinek ajánlom, hogy látogasson el ide, és tapasztalja meg személyesen a Vadvilág Akvarisztika által kínált kivételes élményt.

 

Fontos hangsúlyoznom, hogy az itt leírtak a saját véleményem és meglátásom, és NEM SZPONZORÁLT TARTALOM!

 

Weboldal: https://www.vadvilagbolt.hu
Facebook oldaluk

A tartalomhoz, a képeket facebook oldalukról gyűjtöttem!